Екскурзия до КАПАДОКИЯ с автобус

Екскурзия до КАПАДОКИЯ с автобус
Маршрут: – Анкара – Соленото езеро – Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме – Кападокия – Ъхлара – Кония – Бурса
7 дни / 6 нощувки
транспорт: Автобус
хранене: HB
цена от: 615 лв.

Кападокия - вълшебството на Мала Азия

6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели 3*, без нощен преход

София – Истанбул – Анкара – Соленото езеро – Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме – Кападокия – Ъхлара – Кония – Бурса – София

Екскурзия с автобус - 7 дни
ЦЕНИ: от 615 лв.

Потопете се в автентичната атмосфера на Мала Азия сред един от най-забележителните природни феномени в Турция!

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1. ДЕН: София – Истанбул ~590 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. „Оборище“ по маршрут: Одрин - Истанбул. Настаняване. По желание и предварителна заявка: панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" - любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. Нощувка.

2. ДЕН: Истанбул – Анкара ~450 km

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Анкара - столицата на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Пристигане късния следобед. Туристическа програма: посещение на музея на малоазиатската цивилизация с експонати от времето на палеолита и неолита; и мавзолея на Ататюрк. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3. ДЕН: Анкара – Соленото езеро – Кападокия ~320 km

Закуска. Отпътуване за Кападокия - чудесно съчетание на природна красота и културно богатсво, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастични форми, известни като комини. По пътя фотопауза на Соленото езеро - второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. През лятото голямата част от водата му пресъхва и се превръща в слой от сол. Основната дейност около езерото е свързана с преработката и рафинирането на сол. Посещение на подземния град Каймаклъ , конструиран между 5 и 10 век и служил като убежище от чуждестранни нашественици. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4. ДЕН: Кападокия – Юргюп – Аванос – Дервент – Гьореме ~100 km

Закуска. 9.00 ч. - целодневна екскурзия: посещение на скалните църкви от 8 век в Гьореме; Юргюп - главен търговски център; Аванос - очарователно градче на двата бряга на р. Къзълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Вечеря. По желание: фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба". Нощувка.

5. ДЕН: Кападокия – Ъхлара – Кония ~280 km

Възможност за разходка с балон. Закуска. 9.30 ч. - отпътуване за Кония. По пътя - разглеждане на каньона Ъхлара, където има запазени ранно християнски църкви, параклиси и манастири, издълбани в скалите. Разглеждане на кервансарай "Sultanhan". Пристигане в Кония следобед. Туристическа програма: Мавзолеят на Мевляна и Джамията Селимие. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6. ДЕН: Кония – Бурса ~495 km

Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Бурса. По пътя кратка почивка в Акшехир за снимки при гроба на Настрадин Ходжа - всепризнат и обичан хитрец в Турция. Пристигане в Бурса късно следобед - обиколка на града с местен екскурзовод: Зелената Джамия и Улу Джамия, Коза Хан и символа на Бурса - османското тюрбе. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

7. ДЕН: Бурса – София - 810 km

Закуска 8.00 ч. - отпътуване за България. Пресичане на Мраморно море с ферибот. Пристигане в Хасково следобяд, в Пловдив и Пазарджик - вечерта, в Ихтиман и София на бензиностанция "Shell" (бул. "Цариградско шосе" № 113, до София Прес) и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ

 

14.04.2019 г.

615 лв.

 
 

26.05.2019 г.

669 лв.

 

 

 

23.06.2019 г.

669 лв.

 
 

01.09.2019 г.

669 лв.

 

 

 

22.09.2019 г.

669 лв.

 

 

 

 

Единична стая      + 180 лв                              

+180 лв.

     

ДОПЪЛНИТЕЛНИ   УСЛУГИ

Разходка с корабче по Босфора при минимум 20 туристи

 

36 лв.

 

Фолклорна вечер в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба" в местността Учхисар (ориенталски танцьорки, 2 напитки по избор) при минимум 20 туристи

 

49 лв.

 

Разходка с балон над Кападокия (45 мин.; при подходящо време) заявява се само в офис

 

315 лв.

 

Ползване на двойна седалка от един турист

 

263 лв.

 

Пълноцветен пътеводител за Истанбул и западна Турция на български език на National Georgraphic (270 стр.)

 

19.90 лв.

 

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

 

0 лв.

 

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

 

0 лв.

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти

 

17 лв.

 

Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители

 

40 лв.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)

Фериботни такси за преминаване през Мраморно море

1 нощувка със закуска в хотел *** в Истанбул

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Анкара

2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Кападокия

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Кония

1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Бурса

Описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Водач-екскурзовод от България

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходка с корабче по Босфора (1 ч. и 15 мин.)

Вечеря в най-популярния ресторант в Кападокия "Яшарбаба"

Разходка с балон над Кападокия (45 мин.; при подходящо време)

Входни такси за музея на Малоазиатските цивилизации (20 TL) в Анкара, подземня град Каймаклъ (30 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), Мавзолея на Мевляна (5 TL); кервансарай "Sultanhan" (5 TL)   Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Валутeн курс: 1 EUR = 2,21 TRY

Часово време: България 12 ч.; Турция 12 ч.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.