Екскурзия до Москва и Санкт Петербург

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург
Маршрут: Москва - Санкт Петербург
8 дни / 7 нощувки
транспорт: Самолет
хранене: HB
цена от: 2429 лв.

ЕКСКУРЗИЯ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА -- Cамолетна програма

8 дни – 7 нощувки

Маршрут: София – Санкт Петербург – Москва – София

Дати на отпътуване:

06.05 – 13.05.2020
27.05 – 03.06.2020
10.06 – 17.06.2020
17.06 – 24.06.2020
24.06 – 01.07.2020
08.07 – 15.07.2020
15.07 – 22.07.2020
29.07 – 05.08.2020
05.08 – 12.08.2020
26.08 – 02.09.2020

ПРОГРАМА

ДЕН 1 София – Санкт Петербург

Отпътуване от София Терминал 2 по обяд за полет по маршрут София – Москва – Санкт Петербург с AK Bulgaria Air. Пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково.
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 – Санкт Петербург

Закуска. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български.
По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство.
Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната в руски стил църква „Възкресение Христово“.
Обиколката включва също посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек при минимум 20 човека.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село

Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф.
Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор.
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село.
Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 Санкт Петербург

Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец с включено разглеждане на стаята с експозицията на убийството на Распутин.
Дворецът е своеобразна енциклопедия на руската аристокрация. В него има домашен театър в почти реален размер, църква, бални зали, а всяка от стаите впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Посещение на експозицията, посветена на убийството на вероятно една от най – известните, но и най – неразбрани фигури в руската история – Григорий Ефимович Распутин. Неговата политическа роля и влияние върху царския трон предизвикват интерес и до днес – забулени в мистизицъм и спекулации. Распутин принадлежи към най – ниския социален слой, но печели такова влияние над царското семейство, че практически управлява огромната Руска империя чак до смъртта си. Става известен с греховните си страсти, политически манипулации и с легендарната си смърт – първо тровен, след това бит, стрелян и накрая удавен в ледовитите води на Нева. Ще имате възможност да разгледате музейната експозиция с восъчни фигури, пресъздаващи вечерята, на която е бил отровен през декември 1916 г. Когато се говори за Григорий Распутин, едва ли някой би бил способен да се изкаже еднозначно за неговата личност.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 - Санкт Петербург – Москва

Закуска. Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В Катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек.
Напускане на хотела. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа.
Пристигане в Москва. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 – Москва

Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език.
Обиколката включва: Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали.
Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва.
Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Посещение на Оръжейната палата.
Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“, където ще можете да разгледате автентичната архитектура на стара Москва. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 – Москва

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.
В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – националната руска художествена съкровищница и един от най-значимите световни музеи. Връщане в хотела с метро. Вечеря.
Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Бункер Сталина в Измайлово с екскурзовод на български език срещу допълнително заплащане. Самият обект, чието изграждане е извършено през 30-те години на миналия век, e бил важна част от програмата за отбранителна способност на страната (тогава СССР). От този бункер има достъп до центъра на Москва по 17-километров подземен път. За да се маскира този обект, бива построен добре познатият „Всесъюзен комплекс за физическа култура“ със 120 хиляди места за зрители и много голям брой седящи места. Около 70 200 души биха могли да бъдат разположени на балконите на този комплекс, а 22 000 и 36 800 души съответно на горните и долните етажи. Самата трибуна е направена под формата на неравностоен шестоъгълник.
Цена: 55 евро / 108 лв на човек при минимум 10 човека
Връщане в хотела. Нoщувка.

ДЕН 8 Москва – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия – разходка с корабче по река Москва. Трансфер до летище Шереметиево. Полет до България. Кацане на летище София, терминал 2.
 Дати и пакетни цени:

Цени с включени ранни записвания до 20.02.20 г.  

Дата на отпътуване:

Цена на човек в двойна стая:

Единична стая:

Трети възрастен в двойна стая на доп. легло:

06.05 – 13.05.2020 г.

2540 лв

3000 лв

2540 лв

27.05 03.06.2020 г.

2540 лв

3000 лв

2540 лв

10.06 17.06.2020 г.

2600 лв

3060 лв

2600 лв

17.06 24.06.2020 г.

2600 лв

3060 лв

2600 лв

24.06 01.07.2020 г.

2600 лв

3060 лв

2600 лв

08.07 15.07.2020 г.

2540 лв

3000 лв

2540 лв

15.07 22.07.2020 г.

2540 лв

3000 лв

2540 лв

29.07 05.08.2020 г.

2510 лв

2970 лв

2510 лв

05.08 12.08.2020 г.

2510 лв

2970 лв

2510 лв

26.08 02.09.2020 г.

2510 лв

2970 лв

2510 лв

  

     Цената е на човек в евро/лева и включва:  

      Самолетен билет София – Санкт Петербург / Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;

      4 нощувки със закуски и вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;

      3 нощувки със закуски и вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва;

      Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Санкт Петербург-Москва;

      Всички трансфери по маршрута;

      Всички описани по-горе екскурзии:

·   Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език

·   Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език

·   Посещение на парка и двореца  Петерхоф с екскурзовод на български език

·   Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език

·   Посещение на парка в Царское село с екскурзовод на български език

·   Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език

·   Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език

·   Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език

·   Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език

      Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Оръжейната палата, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царкое село“, Ермитажа;

      Билет за обиколката на Московското метро;

      Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 30000 евро със ЗД „Евроинс“;

      Водач от България по време на цялото пътуване;

      Екскурзодско обслужване на български език по програмата;  

     Цената не включва:

      Виза за Русия за български граждани и обработка на докумети:

-      150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни;

      Допълнителни екскурзии;

      Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;

      Доплащане за всички услуги, невключени в цената;

      Лични разходи;

      Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“; 

Условия за записване:

      Копие от международен паспорт

      Депозит – 30% от пакетната цена  

      Доплащане – до 55 дни преди датата на отпътуване 

Необходими документи за издаване на руска виза:

    Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;

    Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;

    Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;

    1 бр. Цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца преди подаване на визата с размер 3,5 Х 4,5 см на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта). Облеклото на снимката трябва да е контрастно (без бели дрехи);

    Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България; 

*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата. 

Необходими документи:

      Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!

      За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.  

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:

1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист

2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване-100% от общата цена на туристическия пакет.
 

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус,  Влак  

Забележки:

·         Минимален брой туристи: 25 човека

·         Минимален брой туристи за допълнителни екскурзии: 10

·         Минимален брой туристи за допълнителната екскурзия Нощен круиз по р. Нева: 20

·         Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

·         Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.  

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.  

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.