Екскурзия Швейцария и Италия с автобус

Екскурзия Швейцария и Италия с автобус
Маршрут: ЛУГАНО - ДАВОС – АЛП ХЛИКС – СЕН МОРИЦ – ПИЦ НАИР – ЕЗЕРОТО СИЛВАПЛАНА – ЕЗЕРОТО ЗИЛ - СЕН МОРИЦ/ ПОНТРЕСИНА – ТИРАНО – ЛАГО ДИ ГАРДА
7 дни / 6 нощувки
транспорт: Автобус
хранене: HB
цена от: 1060 лв.

ШВЕЙЦАРИЯ и ИТАЛИЯ с автобус

Пътуване и с Червената Бернина!

По маршрут: СОФИЯ – ЛЮБЛЯНА – ЛУГАНО - ДАВОС – АЛП ХЛИКС – СЕН МОРИЦ – ПИЦ НАИР – ЕЗЕРОТО СИЛВАПЛАНА – ЕЗЕРОТО ЗИЛ - СЕН МОРИЦ/ ПОНТРЕСИНА – ТИРАНО – ЛАГО ДИ ГАРДА – ЗАГРЕБ - СОФИЯ

7 дни / 6 нощувки / 6 закуски / 3 вечери

Дата: от 11 юни до 17 юни 2019 г.

ПРОГРАМА:

1 ден – София - Любляна
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Александър Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Кратка вечерна разходка из центъра на Любляна – фонтанът Роба, Кметството, Тройният мост, Мостът на обущарите. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

2 ден – Лугано
Закуска. Присъединяване на пътуващите по самолетната програма от летище Малпенса в Милано и отпътуване към езерото Лугано и разположeния на бреговете му едноименен швейцарски град с италианска атмосфера, многобройни кафенета, слънчеви площади и павирани улички. Разходка из aристократичния крайезерен парк и Стария град с Катедралата Сан Лоренцо. Продължаване за кантона Граубюнден и настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Давос – Алп Фликс
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Давос и Алп Фликс. Отпътуване за Давос – световноизвестен курорт, който привлича елита, и място за провеждането на Световния икономически форум. Предвидена е и фотопауза на едноименното езеро. Следващата спирка ще ви даде възможност да опознаете Алп Фликс – едно бижу, създадено от човешката ръка. Пешеходна разходка в единствената по рода си блатиста местност има продължителност около 2.30 ч., за да се насладите на очарователната панорамна гледка към Пиц Плата (връх Плата). Поляни, планински езера и тресавища се редуват в многоцветна мозайка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Сен Мориц – Пиц Наир – езерото Силваплана – езерото Зил
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Сен Мориц. Отпътуване за Сен Мориц – най - старият и шикозен зимен курорт, който се радва на световна известност, предпочитано място от филмовите звезди и кралските особи. Свободно време за разходка из курорта и снимки около едноименното езеро. Възможност за изкачване на Пиц Наир (връх Наир), в подножието на който остава курорта, с железница и лифт – вълнуващо изкачване с незабравими гледки към района. Предвидени са и фотопаузи на езерата Силваплана и Зил, които са с ледников произход и остават в подножието на Пиц Корвач (връх Корвач). Вечеря. Нощувка.

5 ден – Бернина експрес (Червеният влак - най – старата и единствена железница в Швейцария, пресичаща Алпите между Швейцария и Италия)
Закуска. Възможност (изисква се предварителна резервация) за незабравимо железопътно изживяване по маршрут, преминаващ през някои от най - красивите места в Швейцария и Италия. Така нареченият Бернина експрес или Червен влак, се движи по едно от най – стръмните трасета в света, което е построено без ограждения, зъбни колела и кабели. От 2008 г. този маршрут е под закрилата на UNESCO. Пътуването е с продължителност около 3 часа. Тръгването е от Сен Мориц или Понтресина. Пристигането е в Тирано – градчето в което историята се усещат във въздуха, а внушителни тераси създават неповторимо усещане за съприкосновение с природата. Свободно време за разходка из историческия център. Продължаване с автобус и настаняване в района на Ломбардия. Нощувка.

6 ден - Лаго ди Гарда - Загреб
Закуска. Отпътуване към Сирмионе, един прекрасен град–курорт, живописно разположен на тесен полуостров в южната част на емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Хърватска. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

7 ден – Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.


ПАКЕТНА ЦЕНА: 1060 лв. на човек


Пакетната цена включва:

 • транспорт с автобус,
 • 6 нощувки със закуски и 3 вечери в хотели 3***, 1 – в Словения, 3 - в района на кантона Граубюнден, 1- в района на Ломбардия, 1 – В Загреб,
 • туристическа програма,
 • градска такса в хотелите по маршрута,
 • водач от агенцията.

Пакетната цена не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата,
 • екскурзията с Бернина експрес – 30.00 CHF при минимум 10 туристи + 16 CHF запазено място във II-ра класа (изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване най-късно месец преди датата),
 • билети за железница и лифт за изкачване на Пиц Наир - 66 CHF общо в двете посоки при мин.10 туристи.

Забележка:
Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.65 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Доплащане за:
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 8.00 лв., между 65 и 70 год. – 12.00 лв., над 70 г. – 16.00 лв.
 • единична стая – 265 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 40 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 85 лв.

Намаление за:
 • дете до 18 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 100 лв.
 • дете до 18 год. с един възрастен в двойна стая – 70 лв.

Допълнителни мероприятия:
• еднодневна екскурзия до Давос и Алп Фликс с включен транспорт и водач – 25 EUR
• еднодневна екскурзия до Сен Мориц, с предвидена фотопауза на езерата Силваплана и Зил с включен транспорт и водач – 20 EUR

Забележка: допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за туристически влакчета, железници и лифт се заплащат отделно и на място.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи:
лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане:
депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“:
предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.